Blog-2018sep6

Iedereen zit in een bubbel hoor je steeds de laatste tijd. En of ik nou wil of niet, ik zit er ook in. En in mijn bubbel zitten heel veel mensen in zwarte Volvo’s. Maar weten de zwarte Volvo-rijders dat je van buitenaf niet kan zien wie er in zit?

Do they know dat ik ze niet zie?

Dat is eigenlijk mijn hele probleem. In het begin stadium van dit probleem zwaaide ik nog naar ze, en als ik dan niets terug zag bewegen vermoedde ik dat het een onbekende Volvo geweest moest zijn. En ondanks mijn volwassenheid schrompelde ik dan toch een beetje in elkaar. Het is ook gewoon een keiharde afwijzing als iemand niet terug zwaait. Ik zeg ook ‘goedemorgen’ tijdens het rennen tegen andere hardlopers, want je bent een soort clubgenoten en dan groet je elkaar. Als díe dan niks terug zeggen, en dan hebben ze nog niet eens oordopjes in ofzo he, dan mompel ik 1 meter verderop toch even ‘dan niet’. Want hardlopers kunnen me niet gemist hebben, ik ren in mijn eentje, niet in een groep. En als ze niks terug kunnen zeggen omdat ze alle adem nodig hebben om te kunnen rennen dan zijn ze ook niet helemaal gezond, vind ik. Mensen in een auto zitten in een privé huisje, zij hoeven niet te zwaaien, zij hoeven alleen maar vanachter hun raampje te denken ‘die ken ik niet dus zwaai ik niet of, ik doe net of ik je niet zie’. Hoe gezellig is dat?

Standpunt innemen

‘Welk standpunt ga ik innemen?’ heb ik me op een gegeven moment afgevraagd toen ik een beetje genoeg kreeg van het in elkaar schrompelen of te laat zwaaien als er wel een vriend in een Volvo zat. To wave or not to wave naar zwarte Volvo’s? Nou ik zeg not to wave. En dat kan misschien wat onvriendelijk overkomen, maar ik onthoud geen kentekens dus ik kan aan de buitenkant echt niet zien van wie de Volvo is. Wat voor mij zou werken is dat ze eens een andere kleur Volvo nemen, of, doe eens gek; een ander merk. Of eigenlijk zie ik het liefst iedereen in iets rijden met bijvoorbeeld opvallende striping of een bijzonder model. Ik ben zelf niet helemaal om die reden een witte oldtimer gaan rijden, maar ik ervaar ontzettend veel positieve reacties op zo’n auto. Ik wil het even meegeven ter overweging.

Voordeel

Met een grappige auto krijg je lachende mensen. En dat komt omdat die mensen in de verte soms al denken “Hé, zou Nel dat zijn?”. En als ja, dan zwaaien ze lachend, want mensen zijn gewoon blij als ze contact maken met hun soortgenoten. Dat werkt dan gunstig op hun humeur en op het mijne; win-win. Dus mensch, koopt een ouwe Benz, maar niet allemaal dezelfde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: